Sommarminnen när hösten nalkas

Här kommer några bilder att titta på när kylan och mörkret kommer krypande. En helg i augusti hade vi besök i stugan av (bonus)barn/barnbarn/syskonbarn/syskonbarnbarn.

I det fantastiska vädret var det långbord i trädgården som gällde, i lövträdsskugga. Annars var det för varmt, vilken sommar vi fått alldeles på slutet! Vi bjöd på lax i olika former. Hade även köpt färska räkor (nån fördel ska man väl ha av att ha stugan i Bohuslän 😉 ), men tyvärr(?) i lite onödigt god tid.

Så vi fick tvinga i oss dem själva, i förväg. I en egen räkfrossa. På balkongen. I kvällssolen. Det gick ganska bra, måste jag erkänna.

När det var dags för gäster hängde morfar upp gungan (och kapade syrénbusken som lummat till sig sen sist), plockade fram vårt JÄTTEplockipinn, krocketspel, bollar och spel som vi inte ens vet vad det heter. Allt vad huset förmådde, helt enkelt! Här skulle lekas.

Barnbarnen hade MOBILER. Med spel och instagram… Okeej?

Men när det kom flera barn visadet sig att det inte bara är mobiler som gäller. De hade inte setts på länge, så först kastade de ordlöst och trevande boll till varann ett tag. Men lite senare är leken i full gång.

Grannens tupp kom och hälsade på, med hela sitt harem. Fast hönorna flydde in i buskarna, tyckte nog att vi var oväntat många och livliga denna gång, så vi har bara kort på tuppen. Ett barn visade sig vara en fullfjädrad(!) hönsimitatör.

Morfar var besviken över att han inte hittade tältet. Men det visade sig vara ganska bra, tycker jag i alla fall. För nu byggde barnbarnet själv utan problem tältställning av  jätteplockipinnpinnar. Morfar bidrog med en trasig presenning som tältduk, sen var det bara att komplettera med tältpinnar ur krocketspelet. Det var bra att presenningen var trasig, för det blev en bra tältöppning. Med en ficklampa kunde man både tillbringa både kvällen och äta frukost där. Även om natten var lite för kall.

Till slut badades det förstås vid vår lilla badstrand. Här är en del av sysslingarna. Svensk sommar! som vi TROR att den alltid är…

6 reaktioner på ”Sommarminnen när hösten nalkas

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.