Också ett sätt att bemöta telefonförsäljare

Vi har alla varit med om det. I efterhand sitter man och funderar morrande över allt dräpande man hade kunnat säga till telefonförsäljaren som alltid ringer lika olämpligt: när man har sovmorron, när man äntligen satt sig för att äta middag, etc etc … Å andra sidan skulle samtalet ta ännu längre tid då. Bäst är nog ändå det trista: “Jag är inte intresserad.” Klick.

Men det här tyckte jag ändå var jättekul. Möjligen hade han kunnat ifrågasätta det man själv undrar:

Är det verkligen sant att du ringer oombedd till någon du inte känner och aldrig haft kontakt med? Nä, nåt skumt är det…

6 reaktioner på ”Också ett sätt att bemöta telefonförsäljare

  1. Jag skulle aldrig kunna vara otrevlig mot telefonförsäljare. Det är människor, ofta yngre, som har svårt att få andra jobb. Å vi är deras arbetsmiljö, vårt sätt att bemöta och tala till dessa människor är deras arbetsmiljö.
    Nä, tack men nej tack fungerar finfint.

    Gillad av 1 person

    1. De gånger vi blivit förbannade har det inte funkat med nej tack… DÅ har vi blivit otrevliga, inte förr. (Min dotter har jobbat med telefon-marknadsundersökningar… )

      Sen tycker jag att klippet var kul f a det var så välgjort, känner igen tuffa polisen från amerikanska krimis…

      Gilla

      1. Du får upplysa dem om att de inte har något annat val än att avsluta om du inte är intresserad. För så är det ju…
        Min dotter har arbetat som försäljare men blev rent sjuk av alla otrevliga människor som kallade henne allt möjligt. Vansinne!

        Gilla

        1. Jag vägrar att fastna länge i telefon med nån jag har talat om att jag inte vill prata med. Då blir stubinen ännu kort. Kan möjligen inverka att jag lider av arbetsmiljöskada efter att ha fått tampas med bluffande säljare på jobbet – don’t talk about it. Grrr!
          Fast jag är inte ute efter att avrätta telefonförsäljare, bara skrattade åt klippet.

          Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.