Instängd i Aftonbladet – och riktigt förbARGad! 👿

Jag har haft Aftonbladet Plus ett bra tag, bland annat för att kunna reta maken med att läsa det han inte kunde. 😉 Nu började Aftonbladssidan gå allt s-e-g-a-r-e och det dök upp konstiga grejer som jag skulle vänta på utan att ha bett om det.

Gillar inte, börjar utreda: Hos maken funkar det och vi har samma läsare (Chrome). Kan det bero på att jag blockerar annonser? Nä, det gör han också.

Går över i den läsaren som följde med burken – Microsoft Edge. Där funkar det bättre. Fast jag gillar inte den läsaren. Så jag undrar: Varför funkar det bättre där? Kan det vara att jag inte är inloggad i Aftonbladet där? Loggar in även där – segare. Så det verkar stämma. Går tillbaka till Chrome för att logga ut där.

DET GÅR INTE! Upptäcker att loggknappen har försvunnit. Jag är alltså inloggad, och kan inte logga ut. Har man sabbat sidan samtidigt som man låst dörrn o slängt bort nyckeln?

HJÄLP, jag vill bli fri! Jag har ju faktiskt cellskräck. Minns paniken när jag blev inlåst på toan på landet och bankade hysteriskt på dörren tills vredet lossnade så att spån och plankor, eller åtminstone spån, flög. Precis som när far gick genom väggen  i gamla “34:an”.

Den gången tog jag mig ut. Det måste gå även nu, tänker jag sammanbitet.

Problemet är: Hur blir jag fri från prenumerationen utan inloggningsknapp?

Åter till den andra läsaren: Jo, där kan jag logga in. Sen kan jag se min profil, mina betalningar, m m. Men HUR FAN jag slipper ut, det framgår inte!

Läser (nästan) alla de finstilta användarsidorna. Där står att de kan slänga ut mig när de vill – och att även jag KAN säga upp abonnemanget (Tackar vi för!). Men det står inte hur… 😦

Går in på HJÄLP-knappen och läser FAQ. Hittar till slut en fråga om detta, med svaret att man ska gå in på “Min sida”. Nån sån verkar jag inte ha, men jag kommer till en sida med knappar till:

Översikt / Ändra profil / Betalningshistorik / Produkter / Lös in kuponger

Med hjälp av gamla kära ”trial-and-error ”hittar jag till slut under ”Produkter(!) rubriken ”Automatisk förnyelse”. Om den är ”På” kan man gå till ”Ändra” längst ut till höger. Och ändra till ”Av”. Intuitivt? Inte mycket.

När jag gjort det hamnar jag på en sida med en stor knapp för att FORTSÄTTA abonnemanget(!). Kan det verkligen vara det jag vill när äntligen letat fram “Av” och tryckt på det? Knappast. Fortsätter, kommer till: “Vad kan vi göra för att få dig att stanna?” Tänker helt ohyfsat: “Skit på er!” och fortsätter till: “Vi hoppas du vill tala om vad vi kan göra bättre”. Morrar högt! Slutligen klar(?) sparar jag ändringen tre gånger. Och hoppas att det verkligen ÄR klart, betalningen gäller tydligen några dar till.

Nu när jag inte längre är instängd (hoppas jag!) skulle jag kunna ge några tips:

Tips: Om någon bestämt sig för att avsluta en prenumeration stannar inte den personen kvar för att det är väldigt svårt att hitta knappen. TVÄRTOM! Åtminstone på mig gör det ett seriöst intryck om jag redan vid registreringen ser att det är enkelt att ångra sig, om jag skulle vilja det. Försöker man däremot hindra mig från att gå ur blir jag obstinat och vägrar att gå in.

Använd samma beteckning genomgående, helst en logisk: Om det står “Uppsägning” i användarvillkoren, fortsätt att kalla det så, istället för “Automatisk förnyelse av”. (Gömt under “Produkter”…) Hänvisar man till “Min sida”, kalla den så. Och så vidare. Sen ligger ju nätets styrka i att man länkar direkt så att kunden inte behöver leta runt, men det kanske är överkurs.

På så sätt skulle det verka mindre bondfångeri, ruffel och båg. Jag skulle till och med kunna tänka mig att ångra mig och återvända. Eventuellt. Men inte nu, när jag är FREE at last! Hoppas jag…

Fast säker  är jag inte. Just nu dök inloggningsknappen upp igen! Spännande att se vad som händer om några dagar när betalningen går ut…

12 reaktioner på ”Instängd i Aftonbladet – och riktigt förbARGad! 👿

 1. 😂 tack! Precis sådär är det alldeles för ofta och skrattar igenkännande till dina ord, här ska ingen tala om för mig vad jag Borde tycka, göra och absolut inte försöka övertala mig att fortsätta när jag Bestämt mig för att avsluta 😊
  Hoppas det funkar nu då 😊

  Gilla

 2. Jag har liknande erfarenhet av just det. Jag har varit sugen på att läsa vissa Plus – artiklar och tänkt börja om, men näääääää, det är det inte värt.

  Gilla

  1. Skönt att höra. Funderade på om det var jag som var dum i huvet, men även (särskilt?) såna vill väl läsa kvällstidningar o ska alltså klara detta. 😉

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.