Har jag gjort bort mig nu igen? đŸ˜±

Min laptop har batteritrubbel och pÄ semestern laddade mobilen ibland tveksamt. SÄ nu har jag Àntligen fÄtt tummen ur och köpt ny mobilladdare och extern hÄrddisk, för att inte hamna i samma trista lÀge som nÀr den gamla datorn tvÀrdog. 

NĂ€r jag Ă€r tillbaks i stan och kan kalla in supporten (omutifallatt det inte gĂ„r sĂ„ bra) ska jag försöka göra rekommenderad “restoring”. Till att börja med lyckades jag med visst besvĂ€r kopiera över det viktigaste till den externa hĂ„rddisken.

Sen lÀste jag instruktionen:

”Apparaten Ă€r inte avsedd för professionellt bruk.”

SĂ„ lĂ„ngt Ă€r det rĂ€tt, proffs Ă€r jag INTE. 🙂  Men sen kommer drĂ„pslaget: Den Ă€r inte heller avsedd att anvĂ€ndas av

”personer (inklusive barn) med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental funktionsförmĂ„ga eller av person som saknar erfarenhet och/eller kunskap om dess anvĂ€ndning, sĂ„vida de inte stĂ„r under uppsikt eller har fĂ„tt anvisningar om hur apparaten fungerar av en person som ansvarar för deras sĂ€kerhet.”

Ser dĂ„ligt vet jag att jag gör, och nĂ€r jag ska handskas med sĂ„nt hĂ€r riktigt kĂ€nner jag hur funktionsförmĂ„gan sjunker till botten. Och min lĂ€ngtan blir stark efter att ”stĂ„ under uppsikt av en person som ansvarar för min sĂ€kerhet”. Undrar om de stĂ€ller upp pĂ„ Kjell & Co?

VARFÖR, VARFÖR köpte jag inte  Ätminstone brainfooden som jag sĂ„g i affĂ€ren hĂ€romdan?!?

DĂ„ hade det visserligen blivit storm i hjĂ€rnan, men hellre det Ă€n stiljte… VĂ€l?

IstĂ€llet roade jag mig helt oansvarigt med att kolla sprĂ„ket pĂ„ etiketten, som ju mĂ„ste förestĂ€lla vara svenska – ”grönkĂ„l” innehĂ„ller ju bĂ„de ö och Ă„. Eller trycks internationella enhetsetiketter utomlands, och sen dunkar man pĂ„ ”grönkĂ„l spenat gurka” i efterhand? Imponerande skickligt, i sĂ„ fall.

SÄ hur sÀger man i svenska affÀren?

Jag ska be att fĂ„ en ”brainstorm grönkĂ„l spenat gurka”.
eller kanske
En ”creative boost brain food”, tack!

Minsann verkar man inte ha fĂ„tt in lite franska ocksĂ„: ”au naturel”.

SĂ„nt roar sig min hjĂ€rna med ibland. 😉  Möjligen ytterligare ett tecken pÄ ”brain food”-brist?

En reaktion pĂ„ ”Har jag gjort bort mig nu igen? đŸ˜±

Kommentera

Logga in med nÄgon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.