Men vad är det dom säger egentligen? 😲

Ibland roar jag jag med att spara exempel på hur det kan gå när man verkar ha haft lite otur när man tänker – eller åtminstone när man formulerar sina tankar. (Åtminstone i tidningarna. 😉 )

En vikarie hämtades av polis framför ögonen på personal och elever, misstänkt för sexuellt ofredande och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Samma lärare, med ett digert brottsregister, tvingades nyligen bort från ett annat skoljobb på grund av samma sexbrottsanklagelser.

Men vikariepoolens VD verkar lugn: “Vi har en mycket väl utarbetad process och jag har sett över våra rutiner hur vi väljer att anställa personal. Bland annat att vi alltid tar utdrag ur belastningsregistret.“

Och när tidningen frågar om det alltså går bra att få jobb hos dem för en kriminellt belastad person, som stängts av för misstanke om sexualbrott i sitt arbete, blir svaret:

“Så tycker jag verkligen inte att du ska säga, tycker jag absolut inte att du ska skriva. Det är din tolkning. Vi har följt våra rutiner om hur vi anställt den här personen.” Fråga: ”Men om ni följt de rutiner ni har så betyder väl det att detta kan hända igen?” Svar: “Det ska inte hända igen.“… Efter intervjun återkommer VD: “Om det visar sig att det brustit måste vi se över våra rutiner. Vi vill inte att det ska hända igen.”

❓ Och jag som i min enfald trodde att det var just det som HADE visat sig.

Både “Vi följde våra rutiner” och “Vi har inga rutiner för det” är väldigt användbart. Det hänvisade man även till när polisen inte skurit ner mannen som hängt sig i cellen, och som man möjligen kunnat rädda livet på. Istället lät man honom hänga och låste cellen.

❓ En sån som jag hade väl helt oproffsigt försökt få ner honom så fort som möjligt, alldeles utan att kolla rutinerna. Så är jag inte polis heller.

I nästan fyra dygn låg en 72-årige halvförlamad man hjälplös bredvid sin döda hustru, i sin egen avföring. Ambulanspersonalen nekade köra honom till akuten, istället kom han till ett äldreboende, utan sina hjälpmedel och mediciner. Nästa dag åkte dottern dit med medicin. Då var han inte ens duschad, för det fanns ingen duschstol. Han dog dan efter.

Men vi behöver inte vara oroliga (mina versaler): ”Förvaltningschefen TROR inte att det är SÅ VANLIGT att ambulanspersonal vägrar ta svårt sjuka och medtagna till akuten.”

Räddningstjänsten ska inte längre rycka ut vid alla livshotande tillstånd, utan bara hjärtstillestånd.

Fast den ansvariga har förståelse för att detta kan påverka människors “upplevda trygghet”.

❓ Så om man dör av allergianfallet – är det då bara en ”upplevd” död?

Karolinska har haft otur även efter Macchiariniskandalen:

På hjärtintensiven har de nya larmpaneler inte fungerat. Därför tvingas sjukhuset nu dra ner på antalet vårdplatser på avdelningen.

Det är högst otillfredsställande att ny teknik som ska underlätta, förenkla och understödja inte har fungerat. Det är inte okej, och vi ser allvarligt på det”, säger chefläkaren.

Ansvariga på Karolinska universitetssjukhuset erkänner att ett stort antal patienter fått cellbehandling utan behöriga tillstånd. Patienterna har utsatts för stora risker och man kan inte utesluta att några har dött för tidigt, säger en professor. Det har pågått sedan 2011 men är nu stoppat.

“Vi är måna om att patienter behandlas korrekt, men det här är inte särskilt bra. Det ska inte vara möjligt”, säger divisionschefen för cancersjukvården.

Och så “hamnade” BB och neonatalavdelningarna 1 km ifrån varann när de vid olika tidpunkter flyttar över till nybygget. Tänk så det kan bli!

Fast värstingarna är förstås språkförnyande Trump & Co med allt flera synonymer till det vi andra kallar lögn.

Först kom det berömda “alternativa fakta” när bilder och fakta sa en sak, Trump en annan om antal åskådare och väder vid installationstalet.

Men även Flynn var kreativ när han tvingades avgå eftersom han hade ljugit om sina kontakter med den ryske ambassadören: Han hade inte ljugit utan lämnat “icke-komplett information”.

Mästaren är ändå Trump: På presskonferensen, när alarmerande nyheter läckt ut om medarbetarnas otillåtna kontakter med Ryssland säger han:

”The leaks are absolutely real, the news is fake, because so much of the news is fake.”

❓ Jag tror han säger att den läckta informationen är helt sann, men när man publicerar den blir den falsk, eftersom många nyheter är falska. Vad han menar förstår väl varken jag eller nån annan.

Men jag kan förstå att presidenten blir frustrerad: Tänk att vilja styra landet som ett framgångsrikt företag, och ha en sån erbarmligt dålig PR-avdelning som s k “Media” att dras med!

Plötsligt kommer jag att tänka på amerikanska katastroffilmer:
(Varför? 😱 )

Så fort nån säger “Allt kommer att bli bra!” vet man att det redan gått åt helvete.

2 reaktioner på ”Men vad är det dom säger egentligen? 😲

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.