Tummenner för plastisarnas segertåg

Vi omges av alltflera ”plastmänniskor” – på TV, i tidningar och på webben. Varför? Och framför allt: VARFÖR blir det så många klick? (För annars skulle väl idén skrotas?)

(Nät)Kvällstidningarna är (som vanligt) värst – särskilt den ena…

Med avstamp i ett gammalt TV-program tar man de bedagade svenska fruarna i Hollywood (fast de är visst inte fruar heller, inte just nu i alla fall) och fortsätter renodlingen av dem till plastdockor (snäll/elak/korkad etc). Och så bussar man ihop dem som ställer upp på det i en modern tupp(?)fäktning, som eskalerar – åtminstone i rubrikerna, texten är som vanligt betydligt blekare.

Sen ska det vara bloggar o podcasts.

Man tar en ung tjej, som visar upp sina ”outfits” och frisyrer, alltid i den nya kissnödiga ställningen, tår och knän ihop. Hyfsat med klick.

Men konceptet behöver skruvas upp.

Man tar TVÅ unga tjejer, en ljus, en mörk, för övrigt likadana, med hollywoodsvall, putande kroppsdelar och läppar – ja ni vet. Trots det pedagogiska greppet med olika hårfärger har jag ibland svårt att känna igen dem. Inser att det delvis beror på att läpparna skiftar form – antagligen beroende på hur nyligen de injicerats.

Det går en tid.

Konceptet behöver renodlas, vem ska få mest klick? Den ena tjejen kommer på att hon kan utnyttja sina små barn, lägger ut dem i lättklädda bilder och koketterar med sitt ”nästan” dåliga samvete. Stackarn måste ju lämna sina barn ensamma för att  resa till så många häftiga partyn i olika delar av världen med kändisplastdockor . Detta måste väl ändå gå hem: målgruppen omfattar det mesta, från pedofiler till stressade småbarnsföräldrar och partypinglor. Plus såna som tycker det är vidrigt att utlämna sina små barn för att marknadsföra sig själv. För detta var en av de få gånger jag också klickade…

Jag vet inte hur många klick det blev, men det var nog framgångsrikt, att döma av konkurrentens förtvivlade duckfejsande och putande – nu i stort sett utan kläder, med berusad sängkammarblick och läppar läppar läppar…

Och tiden går.

Hur ska man nu kunna skruva till detta? Jo, man bussar ihop LJUS och MÖRK med hollywoodfrun ELAK. Och nu kan man lyssna på dem också (om man klickar, själv har jag avstått): ”Hon tror att hon är stor stjärna.” etc. Slutligen, triumfkortet: ”Hon måste få psykisk hjälp!”

Vad är nästa steg? Värva någon ”dr Phil”, som vällustigt fördjupar sig i hur galen frun är, frossande i bevisklipp (att klicka på, kanske med inloggning!) och pekande med hela handen. I allra bästa fall kanske någon trots allt inte pallar detta och tar livet i sig – DET skulle ge klick!

Frågor:

  1. VARFÖR blir det så många klick?
  2. HUR ska det fortsätta?
  3. Och: VOFFÖR DET?

När människorna förvandlas till seriefigurer finns ju ingen tröskel för mobbning (nät- o annan).

PS: Nej, jag tror inte ett ögonblick att de ÄR plastdockor. Det jag inte begriper är varför de låtsas det. Är det verkligen värt det?