SEX! :) – Men tänk om jag inte duger …?

Jag tänkte locka in fler läsare, så nu satsar jag helt på SEX! Skojar bara! 🙂

Men har funderat kring det här med sexualiteten som en del i allt “Du duger inte” som vi omges av, främst i media.

Risken att, särskilt som ung och osäker, tro att man inte duger om man inte är tillräckligt snygg, raggningsbra och -bar, socialt kompetent  (heter det fortfarande så? Hänger inte med så noga, socialt inkompetent som jag är ;). Och, inte minst – tekniskt avancerad i sängen.

Snygg trodde man att man måste vara redan på min tid… Men nu räcker inte det, verkar det som. Jag läser storögt.

Rakad ska man absolut (eller absolut INTE) vara! När “Hollywoodfrun” säger att hon inte umgås ”med någon med buske”, svarar  (numera ex?)kompisen att buske är nya trenden. Det gäller (tydligen?) att följa modet även här… OK, jag fattar idén med skruvade dokusåpor, men det finns ju så många, och framför allt så många tittare, så nåt intryck gör det väl.

En del opererar blygdläpparna för att de inte är tillräckligt SNYGGA! (Brrr, vilka risker, men det är ett annat ämne.) Men hur många ser det – i allmänhet? (Jag kommer att tänka på vad doktorn sa när patienten frågade om ev fula ärr efter hemorrojdoperationen: ”Med ett visst raffinemang i klädedräkten brukar man kunna dölja sådant.” )

I frågespalterna verkar hela relationen vara i fara om motparten inte gillar oralsex. I en bok ser jag att det är naturligt att pussa nån i… ja, alldeles fel hål, om jag säger så (fast det kallades för ett fint namn). Det intressanta är att det bara var nämnt i förbigående, i en skönlitterär bok av hög klass, som dessutom har några år på nacken. Det är alltså tydligen självklart.

Eller? Jag vet inte, det här bara vad jag råkat läsa.

För jag pratar inte med andra om mitt sexliv, speciellt inte om eventuella problem. Det känns för privat. Jag har ju aldrig haft sex med någon jag inte haft ett förhållande med, och då blir det så tydligt att det är privat, mellan oss…

Inser hur präktig jag är, skapar en varningsstämpel.

I mina gamla dagböcker var jag om möjligt ännu präktigare. Det känns som om en del av mina tankar som ung tjej på sextiotalet (särskilt om “moral”) hade varit med MYCKET länge redan då. Det är ingen upplyftande läsning, men vi tjejer hade åtminstone inga andra krav på oss än att veta när det var rätt att “släppa till” (oftast INTE).

När jag säger att jag nog inte är så sexuell tittar min man på mig och flinar stort. Han håller alltså INTE med 🙂 Men jag har en tröskel, som jag liksom måste kliva över för att bli inställd på sex.  Det bekymrar mig ibland.

En gång försökte jag mig på sexterapi. Terapeuten tittade (strängt!) på mig och sa: “Men blir du aldrig KÅT?” Jag tänkte efter och svarade sanningsenligt: “Nä, inte så att jag sitter på bussen – och så PANG!”

Jag hade väl hoppats att hon skulle säga att det var OK, kanske till och med att det fanns fler såna kvinnor. Så att min dåvarande man skulle kunna förstå mig. (För vi hade svårt att prata om sånt här.) Men hon var tyst, och jag krympte inför fyra kritiska ögon. 😦

Hon gav mig komplimanger också, minns jag, och sa till min man i enrum att jag var elak. (Han höll inte med.) Efteråt fick jag veta att hon var lesbisk, vet inte om det kan ha spelat in. Men det är nog bara som jag är fyrkantig. Igen! Stämpel!

Men jag har en tröskel, det har jag. Sen länge känner jag till nackdelarna med det: Jag blir trögstartad  – och lite lat…  Men på senare tid har jag även kommit på några fördelar: Jag har aldrig varit otrogen, även om jag förstås känt mig attraherad ibland. Om jag är rädd om mitt förhållande går jag inte över tröskeln. (Och är jag inte rädd om mitt förhållande bör jag ju gå över en helt annan tröskel… 😉  Och OM det framöver inte skulle funka så bra med sex (vi är ju dock gamla människor, fast vi inte alls märker det) tror jag inte att det vore någon katastrof för mig. Jag får väl stanna hitom tröskeln. 😉

NÄRHETEN däremot, fysisk och psykisk, ger jag inte avkall på! För den är så fylld av lust. En lust som sex bara är en del av.

Närhet, trygghet, det är min utgångspunkt för att tända. Oavancerade är vi också. I början testade vi lite mer, men hittade snabbt det som funkar bäst. Vi vill se och  höra varann och vara nära med hela kroppen. Jag fick en gång testa en mera avancerad tekniker… men kände mig bara “under behandling”. För mig blir det mycket avtändande.

Jag vet ju att jag sällan (aldrig?) är representativ, säkert inte heller i detta. Det jag är nyfiken på är om jag är unik? I så fall hade vi ju helt osannolik tur som hittade varann, för min man är likadan. 🙂 Och jag får vara precis som jag är, även inom detta område. Gillar min mans sammanfattning alldeles i början av vår relation:

Sig själv kan man ju inte byta ut. Och inte henne heller, om man älskar henne.

9 reaktioner på ”SEX! :) – Men tänk om jag inte duger …?

 1. En kollega berättade om ”buskgrejen” och vi bara virrade på huvudet. Har jag någonsin frågat en väninna om något sånt? Varför skulle jag göra det? Idiotiskt vinklat i tv.

  Visst är det skönt att inte vara tonåring och på väg ut i vår krassa värld?
  Bra skrivet! 😀

  Gilla

 2. Som jag har förstått det är det inte alldeles ovanligt om man har varit utsatt för sexuella övergrepp att man antingen blir väldigt utagerande, eller väldigt tillbakadragen. Jag tillhörde den andra kategorin, hade inte ens en ”hålla-handen-pojkvän” förrän vid 19.

  Sedan blev det ganska olika i olika perioder, av flera skäl, men ibland påverkat av min sjukdom som gör att hämningarna lossnar då och då (ingen ursäkt precis, men heller inget jag vill ta på mig skuld för eftersom det inte är något jag styr över medvetet). Sedan jag träffade min nuvarande stora kärlek har det blivit ordning på torpet. Att älska med kropp och själ är något helt annat. 🙂

  Även om vi börjar bli äldre, och det är krämpor och mediciner, så kan man anpassa det rent praktiska en del. Är man riktigt, riktigt nära varandra kan man i princip göra exakt samma sak varje gång och det blir inte alls tråkigt! Oj så skönt det är att inte vara ung – och nej, jag frågar aldrig väninnorna vilken frisyr de har ”där nere”, de ska ändå inte följa med in i mitt sovrum. 😉

  Gilla

 3. När jag var ung fanns det inte i tanken att människor i min ålder ens hade sex. Jag funderade inte ens på. Herre Gud – det är ju nu sexlivet börjar på riktigt! Kanske just för att jag är så bekväm med mig själv att lite fladder och celluliter inte har någon betydelse alls. Jag ser så mycket fram emot att bli ännu äldre och se vad som händer

  Gilla

  1. Visst är det kul hur perspektivet förändras hela tiden. Vi har sån oförtjänt tur att vi båda mår jättebra (efter div justeringar 😉 så vi fattar faktiskt inte hur gamla vi är! Min man minns när 50-åringarna fick käpp i present – och det var inte som prydnad…

   Gilla

 4. Om nu en 90-åring skall ge sig på att kommentera så låter det komiskt/sorgligt??? fast det inte är ngn.dera. Eftersom jag själv växte upp bland idel kvinnor (pappa dog när jag föddes) så var jag nog ännu mera udda, men inte pratade vi ngn.sin om sex, bara ordet sexualitet var ngt mycket främmande. Några klasskamrater hade jag som vi viskade om, de var ”avancerade”. En flicka i bekantskapskretsen blev med barn innan hon tog studenten. Mammorna förfasade sig. Och de stackare som inte hade annan råd än att resa bort och föda. Astrid Lindgren t.ex. Att allt förändrats ngt så otroligt mycket sedan -20talet. Det mesta är väl fasligt bra, men problemfritt blir det aldrig. Skulle gå att samtala om.

  Gilla

  1. I min dagbok skymtar ju den fyrkantiga ”moraliska” inställningen som var självklar ännu när jag var tonåring på 60-talet. Det längtar man INTE tillbaks till! Jag har hört om grymma exempel i släkten…

   Ändå hade min mamma tydligen så självklart berättat om hur barn blir till att när ungarna fnittrade kring spännande ”fula ord” blev min reaktion ett lätt besviket: ”Jaså, det är det de betyder. Och?”

   Ibland tänker jag att jag kanske var vuxen i den bästa tiden, när pendeln var rak, innan den drog iväg åt andra hållet… 😉 Fast ska jag välja är det bättre nu än då.

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.