Så det kan bli!

Den holländska humorgruppen Pranksters gick ut på stan och läste upp ett urval religiösa verser för att se hur folk reagerade.

De påstod att de läste ur Koranen, men det var inte riktigt sant…

Se hur det gick:

Facit: Texterna var ur Bibelns Gamla Testamente.

7 reaktioner på ”Så det kan bli!

   1. Intressant länk, tack. Jag såg en tv-dokumentär för ett par år sedan om Quiverfull-rörelsen och nog kändes det långt borta. Lite läskigt om en kvinna som hellre riskerade livet än använde preventivmedel, trots att de redan hade hur många barn som helst. Men är det något jag har lärt mig så är det att människan förmår att tro på precis vad som helst…

    Gilla

    1. Det värsta tycker jag nog ändå är barnuppfostran: ”To train up a child”.
     http://www.patheos.com/blogs/lovejoyfeminism/tag/to-train-up-a-child

     Smakprov: ”Ignore your child’s tears”

     ”The children are taught to maintain control of their emotions. When in the presence of adults, the children don’t talk or play loudly. If hurt, they don’t cry excessively. The children learn to give-over when their rights are trampled on by another child. This is consistently accomplished through consistent training and discipline.”

     Små barn, alltså… Spooky, tycker jag!

     Gilla

     1. Riktigt läskigt, och intressant nog mycket likt ”min” gamla grupp trots stora yttre skillnader i läran. Barnen får lära sig att känslor som ilska, rädsla och sorg är fula. De bemöts med ”korrektiva åtgärder” som är så jobbiga att barnen snart lär att anlägga ett ständigt leende. Man säger att ”barn är en vuxen själ i en liten kropp” och man måste ställa krav för att de ska skärpa till sig. Usch, jag tycker detta är ett hemskt område.

      Gilla

      1. Minns en arbetskamrat som sa att hon haft ”en underbar barndom”, men oxå berättade att när hon var arg frågade man vem den här flickan var. O hon SÅG den andra, ilskna flickan, med svart hår (hon var guldblond).

       Som vuxen försökte hon ständigt dämpa sin sons ilska (”som har ärvt från sin pappa” för hon var ju aldrig arg): Nej, nu ska vi ha trevligt istället. Sonen fick tidigt migrän.

       Men en underbar barndom hade hon haft… 😦

       Gilla

 1. Jaa, mycket lätt att förstå, om jag nu fattade det hela, för snabbt prat för mina uschla öron, för snabb text för mina usla ögon….. men tänk att människor sen slår ihjäl varann för denne Gud som ingen sett, ingen i hela världen.

  Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.