Kontaktannonser – fortsatt spaning

Egentligen är vi ”sjukskrivna” i det här hushållet, hostande och – delvis – febrande. Jag är den som INTE har feber, även om maken insinuerar det efter att jag sett en barfota man endast iklädd shorts och stort svart skägg utanför vårt köksfönster. Men han VAR där, fast han hann smita runt hörnet innan nån annan såg honom…

Jag fortsätter ändå min trendspaning om lokaltidningens kontaktannonser – på begäran! Jo faktiskt! En kommentator uttryckte visst intresse. Så hämta popcornen, det är dags nu! 🙂

I nya numret av lokaltidningen hittar jag under ”Män söker kvinnor” 14 av förra veckans annonser och fyra nya, endast en av alla (möjligen identiska) 49-åringar återstår alltså. Ingen av de nya söker rund eller äldre kvinna, däremot undanber sig en svar från vad han kallar ”jeansperson”. Kan det vara så att de som kör pappersannons är lite mer… ja, konservativa?

Bland ”Kvinna söker man” finns också 14 av förra veckans annonser och fyra nya. (Skönjer vi ett mönster här?) Fast männen har ändå färre att välja på, för bland de 14 finns hon som redan förra veckan talade om att hon hittat sin drömman. (Reklamsnutt?)

Dessutom har jag nu plockat fram förstoringsglaset för att läsa det finstilta på sidan, mest för att se om det framgår hur många veckor annonsen får ligga kvar. Det hittar jag inget om, däremot ser jag att både annonsör och svarande (fast så heter det väl inte?) betalar 9:60 kr/min för att tala in meddelanden. Och ”endast ett urval av annonserna publiceras, resten finns tillgängliga i en röstbrevlåda”, att avlyssna för samma pris. För att som annonsör kolla inkomna svar ringer man också upp, lyssnar av, sållar bland svaren och antecknar. Medan ”taxametern” tickar… Stressigt, tyckte jag på min tid.

Först tyckte jag att det var lite lustigt att annonserna inte finns på nätet, men inser nu att det kan ju ticka in en del kronor här.

Nöjer mig där, jag tänker inte vara så ambitiös i min research att jag wallraffar med att sätta in en annons. Maken KUNDE bli lite fundersam…

Fast det bästa sparade jag till sist, brasklappen längst ner:

OBS! Vi förbehåller oss rätten att ta bort osedliga annonser.

Den måste väl ha hängt med sen anno dazumal? Fast på den tiden skulle nog ”Dominant man söker undergiven tjej för femtio nyanser av nyfikenhet” riskera att bli censurerad… 🙂 Eller?

2 reaktioner på ”Kontaktannonser – fortsatt spaning

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.