Ljusglimtar i mörkret

I dessa krisande tider fastnar vi i nån sorts evighetshosta FROM HELL. Kan det vara åldern som gör det så SEEEGT att komma igen? Den tanken gör ju inte saken bättre.  😱

Stämningen blir dyster, tvåårskalaset har vi också missat. Jag försöker muntra upp mig med att titta på lättsamma komedier på TV. Funkar INTE. Ser skämten nalkas tre km bort, när de äntligen kommer ”hade jag gjort det bättre själv” muttrar surkäringen för sig själv. (Har jag alltid varit sån?) Börjar fundera på om jag verkligen vill umgås med mig själv…

Att jag bara blir ilsk av att titta/lyssna på människor som sitter och flamsar tillsammans visste jag redan. Flamsa vill jag göra SJÄLV i så fall, det är jag bra på. Ska jag lyssna på andra ska de ha nåt att säga – gärna uppblandat med flams. Fast inte lika mycket som i P1s “Språket” nuförtiden, med de fnittrande dagisbarnen. Mutter mutter… 😠

Men sen får jag fina kort från tvåårskalaset, vi ska ha lilljul i efterskott för flera barnbarn och det kommer en julhälsning från min gamla klass 9, med Youtubelänkar från anno dazumal och datum för nästa träff. En Bridget Jones-film höjer stämningen. Och hela den läskiga Snövitfilmen kommer på TV i jul. Det är Disneys första film från 1937, och han sägs ha satsat sitt hus för att få ihop finansieringen. Jag minns den från min barndom, så gammal är den…

Slutligen hittar jag en sida med en del saker jag faktiskt TYCKER är lite kul. Det börjar lätta! 🙂

Jag plockar några godbitar ur skrolla.se. Utifall att nån annan är i liknande situation som min. Varsågoda!

Ur lokalpressen:

Personal glömde låsa in interner
Natten till fredagen glömde personalen på Norrtäljeanstalten att låsa in sex interner, varav tre är morddömda, i cellerna. Internerna passade då på att baka kladdkaka och titta på teve.

– Den trevligaste kvällen på länge, säger en av fångarna.

Som saxat ur lokaltidningen från min dotters fantasiland Gredelinjen för många år sen.

En gubbe i Kulbo(!) svarar på frågan om han går på någon diet:
”Nej, jag lever onyttigt. Folk har alltid sagt att jag kommer att dö i förtid, alla som sagt det är döda.”

Det gäller att hitta det positiva i tillvaron. Det är det flera som gör.

Fråga: Har du påverkats av den globala finanskrisen?
”Jag har haft en egen finanskris i hela mitt liv så det känns bra att världen äntligen kommer i kapp. Nu kommer alla att få det lika ruttet som jag.”

Och Hassan funderar på att rösta på SD ”så jag får en gratisbiljett hem till Marocco.”

Till slut stapplar jag upp och rotar fram en tomte för att i alla fall kunna skicka en julhälsning:

GOD JUL!

HO(st HO(st)

10 reaktioner på ”Ljusglimtar i mörkret

 1. Att vara ”fri” att baka kladdkaka är inte att förakta 😊
  Jag har oxå svårt för flams, orkar aldrig lyssna på radiokanaler där vuxna sitter och flamsar med varandra mellan låtarna och att se sånt på tv är bara slöseri med tid. Kanske är jag en riktigt argbigga?
  God Jul!

  Gilla

 2. God jul. Skall iväg till trött gamling, försöka pigga upp med att fråga henne om barndomsjular.
  Var igår hos 100-åring på fint kalas. Så olika är vi alla. Ordet roligt hade jag redan utraderat ur min vokabulär, men stundtals kan det ännu inträffa att det är roligt på riktigt. Flamset är borta.

  Gilla

 3. Önskar dig en kryare kropp och eventuellt muntrare själ när vi går mot det nya året.

  Jag är relativt flamsig, men selektivt, tror jag. De flesta svenska underhållningsprogram står lågt i kurs, ärligt talat. Lyssnar inte mycket på radio, det blir oftast i bilen vilket tenderar att inträffa runt kl 15.00, då det är ett program på P1 som låter som P3, så jag stänger av.

  Anekdoten om Norrtäljeanstalten roar mig dock! 🙂

  Så god jul som möjligt!

  Gilla

  1. Att lyssna på andras (betalda…) flams känns lite som om man är ensam nykter på en fest bland tokfulla. Föreställer jag mig, har aldrig varit. 😉

   Tack detsamma, vi gör det bästa av det. Tur att det inte drabbade oss på landet. Och att vi inte hade några åtaganden… Båda lika rassliga = ingen uttråkad.

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.