Är det bara jag? Eller har världen blivit väldigt lättchockerad?  

Jag läste i tidningen om kvinnan som solat toppless och gett upphov till en LAPP – en sån som vi konflikträdda svenskar sägs älska, speciellt i tvättstugan. Jag har boken: “Den som inte tar bort luddet ska dö!” och lägger in några bilder på lappar om HELT andra saker. Bara på kul. 🙂

På den i artikeln aktuella lappen, som jag tror var uppsatt i porten, stod det: ”Skulle uppskatta om man kan LÅTA BLI och sola TOPPLESS. Blir obehagligt när man skall sitta och käka frukost/middag eller har gäster hemma.”

När jag läser resten av texten visar det sig att kvinnan tydligen legat i sitt eget vardagsrum och solat genom den öppna balkongdörren. Eftersom hon inte ville störa någon.

Det påminner mig om historien om den gamla tanten som anmälde grannen för att han visat sig naken, möjligen till och med i en intim situation. Polisen kom till hennes lägenhet för att rekonstruera brottet, men kunde inte förstå hur hon kunnat se det hon sa sig ha sett. “Jo, om man ställer sig på stolen och lutar sig ut genom fönstret, då kan man se en del av grannens sovrum.” Sa den pigga gumman.

I nästa artikel har en mor och dotter drabbats av en NAKENCHOCK! På väg ut med hunden mötte de en helnaken pensionär i trapphuset. Rådigt tog de en bild – snabbt, innan han hann försvinna in till sig! – och ringde till polisen. Och det är klart, att bli antastad av en naken pensionär i trappen låter inte så kul.

Fast läser man artikeln ser man att han gick och hämtade grannens tidning, och tittar man på bilden är han flera dörrar bort från kameran, faktiskt på så stort avstånd att närsynta jag antagligen inte ens märkt hans nakenhet. Och jag undrar om han alls visste att han var iakttagen.

Då har jag varit med om värre! För några år sen gick jag ut i farstun, låste dörren och vände mig om. Och där! Två meter ifrån mig stod en naken farbror, vänd åt mitt håll, och på väg ut med soporna. Han blev jättegenerad och försökte febrilt dölja vitala kroppsdelar innan han slank in genom dörren igen. Vet inte om han ens hann slänga sin påse. Det jag funderat på är att jag senare upptäckte att det faktiskt inte var min granne jag såg, utan en annan farbror. Nakenparty där inne, månne?

Hade jag kunnat TJÄNA PENGAR på detta? undrar jag nu häpet. I så fall hade jag väl kunnat försöka bli lite chockad. Läser  resten av artikeln: Nä, kvinnorna fick inget skadestånd. Mannen friades från  sexuellt ofredande eftersom det inte var bevisat att han haft uppsåt att blotta sig för kvinnorna.

Och vad gjorde jag med ”min” pensionär? Jag hejade vänligt och tyckte lite synd om mannen eftersom han var så uppenbart generad.

Nä, jag är nog inte bra på att bli chockerad. Kan det vara åldern, tro?

6 reaktioner på ”Är det bara jag? Eller har världen blivit väldigt lättchockerad?  

 1. Ja du, dessa nakenchocker… Personligen, om någon av dessa nakenchockare inte direkt viftar sina ädlare delar i ansiktet på mig så tittar jag hellre bort än hivar upp mobilen och filmar. Men så växte jag upp på 1970-talet också. 😛

  Gilla

  1. Ja, för mig ligger i ordet ”ofredande” att någon tränger sig på mig. Annars kan jag ju bara titta åt andra hållet.
   O jag växte inte ens upp på sjuttiotalet…

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.