Om människans okuvliga kreativitet

badror-img_15071
Vi har i alla fall tvättmaskin…

Snart, snart drar återuppbyggnaden av vårt badrum igång här. YESS! 

Under tiden kollar vi hur vi ska ha det, bland annat på Hemnet. Där har jag ju fått tips tidigare. Det finns bara två varianter av treor i området där vi bor, och efter trettio år har det hänt en del i de olika bostadsrätterna, kan jag säga. Jag gillar Hemnet.

När vi flyttade hit valde vi mellan en “vanlig” trea och en terrasslägenhet, som förutom terrass hade separat matplats invid köket – precis som jag vill ha det. Tyvärr hade den även en loftgång likadan som den som redan orsakat ett inbrott hos mig – och jag ville varken ha loftgång eller inbrott.

Lösningen fanns på Hemnet! 🙂 Där hade någon rivit förrådet mitt i den vanliga trean och fått en rymlig matplats i anslutning till det rymliga köket. Sen verkade man ha fått mängdrabatt på någon form av fejktegel (tapet?), som täckte alla ytor på ett sätt som mäklaren kallade  “fantasifullt”.  Och det var det onekligen.

Fejkteglet hoppade vi över, men själva lösningen tog vi och förbättrade. Tycker vi i alla fall. Maken fixade en skänk, som döljer diskbänken utan att skärma av fönstret mot vår lilla skogsdunge. Sen blev vi så kreativa att vi använde det f d förrådets varmvattenrör att sätta upp lampor på, bakom en frostad skåpdörr från Ikeas fyndhörna! Släng dig i väggen, Ernst!

badrum

Nu kollar vi på samma sätt in badrum, för att se hur andra utnyttjat den begränsade ytan. Man har alltså precis plats för allt vi vill fortsätta att ha: toa, tvättställ, badkar, tvättmaskin.

Plötsligt upptäcker jag nåt konstigt. I ett badrum hade man flyttat tvättstället till andra sidan om toaletten, alltså tvättmaskinens plats. På andra sidan om toan hade man byggt en innervägg, bakom vilken jag antar att en MYCKET rymlig dusch befinner sig, för något badkar har man inte. Innerväggen skymmer fönstret helt och någon plats för tvättmaskin finns alltså inte längre. Men ett litet blombord får plats på plätten bredvid toan. Personlig prioritering där. Som inte sammanfaller med min.

I nästa badrum hade man inte heller något badkar. Man hade flyttat tvättstället längst in i hörnet under fönstret och ställt en stor duschkabin mitt emot. Jag tror att det fortfarande finns plats för tvättmaskin, även om det inte verkar finnas någon. Men det verkar väldigt trångt mellan duschkabin och tvättställ – inte alla får plats, och den som får plats kan inte luta sig framåt exempelvis för att borsta tänderna.

Sen börjar jag fundera: avloppsbrunnen är ju på samma sida som den ursprungliga duschen, framför fönstret, och den kan man väl inte flytta på? Nä, tydligen inte. Därför har man lagt en lös slang framför tvättstället tvärsöver golvet från duschen fram till avloppet… Är det sånt man kallar ”snyggt men inte pråligt”?

Det känns lite:

“Gud bevare omgivningen när en människa får en idé!”

Fast det är härligt med kreativitet.

En del har valt den andra extremen: Jag ser dramatiskt uppiffade lägenheter med badrum i vad mäklaren kallar ursprungsskick, dvs våtrumstapet och plastgolv från anno 1978. Den goda nyheten är i och för sig att det måste varit fantastisk kvalitet på dem eftersom de fortfarande verkar sitta kvar och fungera.

Till skillnad från vårt kakel, då... 😟

3 reaktioner på ”Om människans okuvliga kreativitet

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.