Postnord-nytt: Vuxensagan om paketen och det svarta hålet

Jag får in roliga minnen till Enskedebilder.com, därför är jag mest där för närvarande. Men nu måste jag göra en liten paus för att här berätta om min senaste kontakt med Postnord. Om det gick efter mig kunde det gärna vara den sista, men jag kan ju tyvärr (oftast) inte styra vem som ska leverera mina varor.

Motvilligt har jag tvingats inse att min efterklimaktefigur kräver tantbyxor med midjeresår. Resten av mig är (oftast) storlek 40, men INTE midjan/magen. Det är bara att tugga i sig. Men nu när jag hittat en leverantör på underbara nätet så borde allt vara frid och fröjd. Det är det inte. Jo, brallorna funkar bra, men inte leveranserna.

Förra veckan beställde jag nya byxor. Av någon anledning fick jag ingen beställningsbekräftelse och kunde inte följa beställningen på butikens hemsida, men när jag mejl-frågade kom snabbt svar: Beställningen fanns och skulle levereras inom några dagar. Jag hittar den även på Postnords spårningssida. Som vanligt löper allt smärtfritt från Tyskland genom Danmark och fram till Veddesta. Där är den ”på väg”. Och det fortsätter den att vara – precis som vid tidigare leveranser.

Finns ens Veddesta? Är det ett svart hål? 😱

Om svarta hål har jag läst: ”Materia eller ljus som kommer in innanför det svarta hålets händelsehorisont förblir där och kan aldrig komma ut igen.” Precis som Veddesta, alltså.

Jag skulle gärna själv hämta mitt paket i Veddesta, för jag bor inte långt därifrån. Men det alternativet finns inte. Det är bara att vänta och kolla spårningssidan. Som småningom visar: ”En dag kvar till leverans”, dagen efter: ”Leverans idag”.

YIPPEE ! Det kanske funkar denna gång! Något senare tillfogas: ”Försändelsen kan vara försenad”. Det låter mera likt Postnord.

Småningom: Beräknad leveranstid är IDAG: ”Invänta SMS-besked”. Och så kommer det! Ja, inget SMS, men det efterlängtade meddelandet: ”Försändelsen har levererats till ett serviceställe”. YESS! Den slank ur det svarta hålet!

Efter fem dagar levererades mina byxor till utlämningsstället. Fast inte det vanliga, utan ett för mig okänt ställe i Helenelund. ❓ Och fortfarande inget SMS, trots att det (besvärjande?) står två gånger bland tilläggstjänster: ”SMS-avisering, SMS-avisering”.

Men jag har adress till utlämningsstället och leverans-ID, och det räcker ju för att hämta. För säkerhets skull väntar vi en extra dag, men sen tänker vi åka. Först tittar jag en gång till på spårningssidan och ser ett kryptiskt meddelande. Efter beskedet ”Finns att hämta” står nu: ”Försändelsen har felsorterats”.

Vad betyder det? Det står ju att den fortfarande finns att hämta och var. Postnord kanske ber om ursäkt för att de inte levererat till Kista där jag bor? Fast det verkar inte likt dem.

För säkerhets skull kan jag ju ringa och kolla innan vi åker, tänker jag. Telefonnumret till distributionsstället går till Postnords kundtjänst, som jag inte har så jättebra erfarenheter av tidigare. Men man ska inte vara fördomsfull, så jag knappar in alla uppgifter om att jag inte vill ha info på engelska osv – samt slutligen att jag vill kolla en leverans. Sen säger rösten: ”På det telefonnumret har vi en leverans, nr…. Är det den det gäller. tryck 1. Annars vänta kvar.” Numret stämmer. Va smart! tänker jag imponerat och trycker genast 1. Och kopplas bort. Gör envist om hela knappningsproceduren, trycker 1 igen. Nu går signaler fram. Småningom får jag veta att jag har fått en plats i kön. Nr 67…

Det går nog fortare att åka dit och kolla än att vänta i telefon, tänker vi, så det gör vi. Trasslar oss fram till ett för mig okänt centrum. Det visar sig att Postnords ombud inte heter som det står i meddelandet, men till slut hittar jag ändå. Den vänlige mannen i butiken letar i sin dator. Och letar. Sen frågar han var jag bor.

AHA! Då förstår jag! Igår var här kalabalik! Postnords kille körde hit ALLA paket som skulle till Kista och Åkersberga (möjligen ytterligare något ställe). Och var är paketen nu? undrar jag. Vi skickade tillbaks alltihop till terminalen.

Åter till det svarta hålet Veddesta, alltså! Tänk så synd att jag inte kan få hämta den där, jag kunde ta grannarnas också, vi kunder har ju hjälpt varann förr.

Åtminstone förstår jag nu varför jag var nr 67 i Postnords telefonkö…

Och jag TROR att mina brallor återigen ligger i ”svarta hålet” Veddesta, men säker kan jag inte vara. Enligt spårningssidan finns försändelsen fortfarande att hämta där den bevisligen inte finns. Och ”har blivit felsorterad”. Igen, eller är det samma felsortering?

Fortsättning: Kl 17:49  dag 7 kl är vi tillbaka på ruta 1: ”Försändelsen är på väg” och det är ”1 dag kvar”. Spänningen blir oliiidlig… Kl 9.32 dag 8 har paketet ”ankommit distributionsterminal för transport till utlämningsställe”. Rafflande detta: VILKET blir det denna gång? Spårningssidans cirkel fylls långsamt l-å-n-g-s-a-m-t…

Och så, 12.59. precis när jag skulle gå hemifrån för att klippa mig, kommer det efterlängtade beskedet: Mina brallor finns att hämta! I Kista! Fast: utlämningsstället heter ”Pickup Hub”? VAD ÄR DET?

Frissan Anna visste självklart besked. För tre veckor sen öppnade Postnord eget utlämningsställe i vårt centrum – det är det man av någon anledning kallar ”Pickup Hub”.

En kund är före, sen hämtar jag ut byxorna, som har snyggare färg än jag trodde och sitter perfekt. Storlek 20, så kortbenta jag slipper t o m lägga upp dem, som jag gjort i alla år.

Livet leker igen! God helg!

Bilden ovan: Svart hål: Event Horizon Telescope [CC BY 4.0] 

4 reaktioner på ”Postnord-nytt: Vuxensagan om paketen och det svarta hålet

  1. Mina paket har oxå åkt fram och tillbaka mellan Veddesta och okända ställen. Man kanske borde besöka Veddesta? Ett ställe att längta tillbaka till?

    Gilla

  2. Så hemskt irriterande att inte bara kunna hämta paketet dit där det kommit, även om det var fel ställe, så onödigt att sortera om!
    Hos oss fungerar det väl oftast, men det kanske är bättre i en småstad?

    Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.