Det är livsfarligt att leva!

Det är faktiskt värre än att man KAN dö. Livet innebär 100 % DÖDLIGHET! Så det är klart vi ängslas. Tänk bara på honom som var så rädd att dö att han gick och hängde sig. Eller på henne som gjorde allt för att leva länge. Det gick så där.

Hon slutade dricka alkohol, åt bara nyttig mat (hur nu det är möjligt), flyttade till landet från alla avgaser och strålande master, tränade regelbundet, skaffade t o m en omskuren älskare för att undvika smuts och smitta.

Satte sig sen (ganska självbelåtet kan man misstänka 😉 ) vid bordet i sitt nya hem. Fick taklampan i huvudet och dog omedelbart.

I en TV-intervju sa mamman till en pojke som dött tidigt något mycket tänkvärt:

Det är som om vi tror att döden är ett misslyckande. Att vi dör för att vi inte skött vår hälsa och tränat tillräckligt. Men döden är inget misslyckande. Vi kommer alla att dö.

I en enda nättidning hittar jag snabbt artiklar om följande riskfaktorer (lustigt nog under rubriken Hälsoliv):

För att inte tala om faran av att låta bli allt ovanstående – ja utom nagellack och -bitning då .. 😉 För äta bör man ju annars dör man. Fast man ska äta rätt – vad nu det innebär med tanke på alla olika sorters dieter, som läkare och andra drar i korståg för. Åt olika håll. Vid olika tidpunkter.

Mera farligheter:

Vi lever farligt!

I TV verkar man slå man flera flugor i en smäll: De (åtminstone i min mening) urtjatiga matlagningsprogrammen avlöser varann. Numera verkar det finnas speciellt många om godismatlagning – där man jobbar hårt för att framställa riktigt smarriga kakor, bullar och efterrätter. Man ska alltså luras till att äta så mycket som möjligt av onyttig mat. Matlagarna är nästan utan undantag glada och knubbiga.

I inslaget därefter kommer läkarna och pratar om det stora folkhälsoproblemet ”fetmaexplosionen”, BMI och träning. Och sen blir det reklamfilm – om träningsredskap. (Påminner på något sätt om glasmästaren som skänkte bollar till kvarterets barn.)

Vi lever i sanning farligt!

Varje vår kommer artiklarna om hur jättefarligt det är att bränna sig i solen – eller rättare sagt, att HA bränt sig i solen, speciellt som barn. (Det måste vara oerhört svårt att göra nåt åt så här i efterhand… )

Ibland är det nyttigt att äta choklad och dricka lagom mycket alkohol, fast innan man vet ordet av är det onyttigt igen. Man bör medicinera mot högt blodtryck och kolesterolvärde, men även undvika att medicinera. För att inte tala om att vaccinera sig.

Man får helt enkelt bestämma själv hur man gör. Det finns ingen genväg.

Någon gång har jag tänkt försöka lägga ihop alla riskprocentsatserna, det måste bli flera hundra procent risk att dö.

Och då känns det ju lite trösterikt att dödligheten i livet trots allt bara är 100% 🙂