Jag vill jävlar inte vara social! Inte med min bank i alla fall!

Från banken vill jag ha kompetens, inte nån sorts låtsas-kompisskap. Så nu byter vi bank. Blev tvärtrötta! Förr sjöng  man ”Va i helvete har dom för sig i banken efter tre?”

Nu undrar vi vad de har för sig FÖRE tre. Också. Kunder släpper man inte in i alla fall.


Uppdatering:

Direkt efter semestern ska vi fullfölja bankbytet till den bank vars kontor stod öppet för oss 🙂 (Förhistoria nedan)

När jag nu loggade in på gamla banken hittade jag en inbjudan till ”Invigning av det nya kontoret i Kista”. Aha, tänkte jag, de har fattat nåt! Men nej, det är fortfarande ett ”rådgivningskontor”, där vi kan ”träffas och prata runt din ekonomi”. Det ”sociala” är verkligen det man satsar på: nu är det mingel, ost- och chokladprovning samt ”föredrag om målsättning, lagarbete och motivation”. (Aha, så problemet är att vi kunder brister i lagarbete och motivation? För att inte tala om målsättning.) Man tänker också tala om för oss varför man ser så ljust på framtiden.

Ja, det undrar jag faktiskt. Klart är att min skruttiga bankdosa och liknande simpla kundbehov är man totalt ointresserad av. Hur mycket pengar jag än har hos dem.

Ur brevet:

Äntligen dags att inviga vårt nya, fina rådgivningskontor i Kista!
….
– Föredrag av en av Sveriges främsta föreläsare om målsättning, lagarbete och motivation.
– Bankchefen berättar om vår nya satning i Kista och varför vi ser så ljust på framtiden
– Möjlighet att mingla med alla våra duktiga medarbetare
– Ost- och chokladprovning samt många andra trevligheter

PS: Nej, den felaktiga texten på hemsidan som de lovade ändra kvarstår …


Förhistoria

Jag tycker internetbanken funkar alldeles utmärkt, tillbringar alltmera tid på nätet (ända sen 1995, faktiskt!). Så jag har inget emot att sköta mina angelägenheter via min burk. MEN allt går inte att sköta så.

Det tror min bank.

Min urgamla bankdosa har börjat släcka pixlar, så att jag inte kan läsa en del siffror. Då blir det svårt att använda internetbanken. Ett av makens kort strulade också. Så vi tänkte titta in på vårt närmaste bankkontor och fixa detta.

Jag vsste att man inte längre hanterade kontanter där… men nu möts vi av en skylt att man måste beställa tid för finansiell rådgivning.

GRRRR: Vi vill inte ha nån finansiell rådgivning, vi vill hämta dosa och kolla kort!  😈

Försöker få kontakt via hemsidan för att kolla vart jag ska ta vägenBlir om möjligt ÄNNU argare när jag upptäcker att man på Kistakontorets sida skryter med sitt lokala engagemang (min fetning):

Vi tror på kraften i ett lokalt engagemang och därför finns vi där du finns. … unika personliga relationer med både privatpersoner och företagare. Vår ambition är att förvalta detta långsiktiga engagemang och samtidigt tillföra ny energi i våra åtaganden. Kom gärna in på kontoret och berätta vad vi kan hjälpa just dig med.

Men när vi försökte just det möttes vi alltså av samma skylt i dörren till bankkontoret som på  kontorets hemsida:

Sedlar och mynt i kassa: nej
Mer information
BOKAD RÅDGIVNING MÅ-TOR 08.00-19.00, FRE 08.00-16.30. ELLER EFTER ÖVERENSKOMMELSE

Kom gärna hit – men du får inte komma in”? Min bank verkar ha blivit lite schizofren i sin vanvettiga iver att …ja vad, slippa kunder?

Nägon emailkontakt hittar jag dock inte på hemsidan, bara ”Svar på vanliga frågor”. Och min fråga verkar inte vanlig. (??)

Till slut tvingas jag publicera min fråga på sociala mediet FACEBOOK, hittar ingen annan möjlighet till kontakt…

Och, som sagt: Så jävla social är jag inte! Jag vill inte vara social med banken, jag vill få K-U-N-D-S-E-R-V-I-C-E.

PS: Får faktiskt svar på Facebook. De ska ändra texten på Kistakontorets sida efter mitt påpekande (tack för det!). Banken vid vår sommarstuga får man besöka (fast inte om det gäller pengahantering – lustigt nog;)

Jag får också reda på att jag kan maila till banken OM JAG ÄR INLOGGAD. Med hjälp av dosan. Vars pajande alltså var anledningen till att jag behövde få  kontakt…

Snacka om moment 22! 😀