Våren närmar sig…

Vårbruket börjar.

Syrenen är på gång – långsamt, långsamt.

Skatorna bygger frenetiskt på sitt bo, så snabba att det är svårt att få med byggaren på bild. Men om man tittar noga skymtar det lite svart och vitt av den som som håller på att sortera kvistarna de samlat.

Vi går ut o promenerar.

4 reaktioner på ”Våren närmar sig…

  1. Det är ju fördelen med att vara pensionär – man får göra som man känner för 🙂
   Själv läser och skriver jag mest. O kollar naturen genom fönstren på glasverandan…

   Gilla

 1. Fina bilder! Vi har ett litet, litet naturreservat i trakten, fullt av hasselbuskar och en matta av vitsippor. Ett besök där hör våren till.

  Min man väcktes nyss av skatorna utanför, som mobbade grannens katt. Det där har jag ofta funderat över, det måste ju finnas en hel del fåglar som kan känna att deras ägg och ungar hotas av katter, men det är bara skatorna som går till offensiv så fort en katt överhuvudtaget visar sig. Man är ju mest van vid skatornas skarpa kraxande, jag tyckte det var fantastiskt första gången jag fick höra någon vår när ett par satt och uppvaktade varandra att de faktiskt kan sjunga också. Vackra är de också. 🙂

  Ha en fin helg!

  Gilla

  1. Tack detsamma!

   Vi sitter ju på första parkett i glasverandan f a kolla bobygget. De bryter av långa kvistar från jättelönnen alldeles utanför vårt fönster, provar in balansen för att kunna flyga med dem, och sen petas det och pillas så att kvistarna viftar utanför barren. (Försökte filma med mobilen, men är inte tillräckligt nära.)

   Alltid angenämt att titta på när andra arbetar 🙂

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.