B&B or not B&B?… eller: “Varför gömmer du dig i häcken?”

Vår sista övernattning i ett litet B&B var alldeles ovanligt svår att hitta. I den lilla lilla danska byn verkade inte finnas alltför många vägar, men av de fyra personer vi frågade (som dessutom tjänstvilligt frågade andra) kände ingen till den. I affären letade man på nätet åt oss – ändå blev det fel.

Men till slut hittade vi den ende(?) i byn som kände till den lilla lilla vägen. Inte långt ifrån den vackra kyrkan låg den, visade det sig.

Sen återstod ”bara” att hitta nr 11. Vi åkte längs en häck och räknade: nr 7, nr 9… Och nr 15(!). Ingen B&B-skylt.

Om man rundade häcken fanns dock en liten brevlåda (som jag trodde hörde till nr 15). Där stod visserligen ett annat namn, men under det – där hittade vi det vi sökte. Lättnad!

Hemlig ingång

Vi följde häcken till ett hus och ringde på. Väntade. Länge: “Vad gör vi i den här lilla orten om ingen är hemma och kvällen nalkas?” Då öppnades dörren, vi visades in av en mycket vänlig man, som dock varken visste betalningssätt eller pris. Men han visade oss upp på övervåningen, som vi skulle få ha alldeles för oss själva: Två sovrum, allrum, badrum, kök och balkong.

Vi åkte och handlade lite sallad i affären som tidigare googlat åt oss, åt på balkongen, la upp fötterna och pustade ut.

Då knackade det på dörren.

Hustrun, som driver det hela, hade kommit hem. Beklagade mycket att det blivit en dubbelbokning. När vi lärt känna varann bättre berättade hon att det var värre än så. De hade inte längre något avtal med bokningssajten, och därför ingen aaaning om att vi skulle komma. Och  övervåningen var uthyrd till andra. Det VAR alltså rena turen att nån öppnat för oss. 😨

Det imponerande var sättet värdparet fixade problemet på. De lovade göra iordning ett rum i källaren till oss medan vi tog en kvällspromenad. (Vi hade ju, som tur var, hunnit äta middag. 🙂

Så vi gick ut och gick i de vackra omgivningarna, i det vackra vädret. Ingen nöd alls gick det på oss.När vi kom tillbaka fick vi hela bottenvåningen för oss själva! Värdparet hade flyttat ner i källaren och gjort iordning sin bostad åt oss: Musik- och TV-rum, matsal, sovrum, allt inrett i ljus dansk design. Dessutom badrum och en härlig stor terrass i ostört läge. Där intog vi vår nyköpta lilla kvällssherry – i kvällssolen, med fågelsång åt alla håll.

På morgonen var en härlig frukost serverad i matsalen, yoghurt, frukt, marmelad, bröd, kaffe…

Sen var det dags att styra hemåt. Den här gången skippade vi alla färjor och tog brovägen.

Ganska mätta på intryck styrde vi bilen mot stugan i Bohuslän. För att lata oss, smälta intryck och göra en liten utvärdering.

Och blogga, förstås! 😉

För en person utan minne är det ovärderligt att kunna gå tillbaks och kolla var jag varit och när… Istället för att alltid behöva fråga andra.

2 reaktioner på ”B&B or not B&B?… eller: “Varför gömmer du dig i häcken?”

  1. Onekligen… De hade nyligen börjat samarbetet med bokningssajten – och tydligen ännu mer nyligen avbrutit det?? Verkar köra privat istället. Billigt o bra i alla fall. 🙂

    Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.