Utsikt från ett fönster

Hemma i stan igen roade jag mig med att ta kort på den trevliga utsikten vi har sommartid. Vi har sett både ekorrar och rovfåglar där! Fast det har jag just nu inga bildbevis på.

Från köket – by day and by night. (Observera att busken nattetid är belyst. 🙂

Från duschen.

Sen började jag misstänka att ett drama pågick nere på gräsmattan. Men draman är ju lite svårare att fånga på bild. särskilt om man står i köksfönstret med sin lilla mobil och inte vill störa… Så det syns inte så tydligt.

Jag vet inte hur länge katten har suttit och bevakat busken. Det är i alla fall ett antal dar sen jag först såg den.

Idag såg jag dessutom en koltrast som skuttade runt g-a-n-s-k-a nära katten och utmanande vickade på stjärten. (Det är den svarta pricken ungefär mitt i bilden. Ibland var den närmare katten – men inte så lång stund att jag hann fotografera…)

Katten delade sin uppmärksam mellan busken och fågeln.

Nu ser jag inte till fågeln längre, men katten är kvar på sin post. Orörlig spanar den in i busken, hopkrupen på samma fläck. Inte redo att anfalla, mer som om där visas en jättespännande TV-film som man absolut inte kan slita sig ifrån.

Jag har för mig att jag hört att fåglar kan försöka lura bort rovdjur från sina ungar. Kan det finnas ett fågelbo i busken? Men det intressanta verkar ligga i marknivå – och borde alltså vara lätt att komma åt.

Kanske katten väntar på att äggen ska kläckas? Fast har de inte redan kläckts?

Själv är jag från Barcelona – jag menar från stan – AND KNOW NUTHING!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.