Tummen upponer för TV-reklam

Minns ni bioreklamen ”Och nu blir det reklamfilm”?

Nuförtiden är det ju reklam-TV som gäller. Och i den här soffan är vi oftast eniga om vilka inslag vi gillar och vilken vi blir GAALNA av: ”SKRIIIK!  Inte nu IGEN!”  😠  Vi har dock ingen aning om varför och undrar lite vilka favoriter andra har, hur mycket det skiljer. 

Jag menar, varianter på de klassiska Nigeriabreven och diverse bluffmail skulle ju inte fortsätta år efter år om inte NÅGON gick på dem, troget öppnade länkar trots alla varningar etc. Nåt liknande måste väl gälla reklam. Nån måste väl gilla det som inte funkar på mig?

Här följer lite upp-ochnertummar jag kommer på direkt.

Tummen upp

👍 Bregottfabriken är tydligen anmäld för vilseledande marknadsföring, men det har ingen betydelse i det här sammanhanget. För just nu är här oseriöst. 🙂

Klassiker från 98:

👍 Tvillingtanterna “Judit och Judit”, som inte är släkt men till och med varit gäster hos Malou. OBS att inslaget inleds med – (annan) reklam 😉

Sen får jag erkänna att jag är svag för ytterligare några exempel på djurreklam, fast jag inser att jag inte riktigt vet vilken produkt det gäller – vilket möjligen gör dem tveksamma som reklam betraktat… 😉

👍 De snubblande valparna i försäkringsreklamen och

👍 Den lilla lessna hästen som flyttar hemifrån. Minns ni första delen?

👍 Och så de riktiga gamla godingarna, passande oss gamlingar, båda med (gammaldags?) tydliga varumärken: ICA-reklamen  och Gevalias “När du får oväntat besök

Tummenner

Här kör jag utan illustrationer, delvis har jag lyckats förtränga namnen.

👎  TVshop: Alla amerikanska skönhets- och träningsprodukter får mig att rysa av fasa.

👎  ÖoBs  hurtiga “KA-Ching!”

👎  Coop-filmen som visade en expedit(?) som käckt KASTAR SIG upp i kundvagnen och börjar rabbla reklam! Om det hände mig…. Jag säger bara: Det har hänt att jag aldrig mer besökt en affär (inte Coop) för att säljaren inte fattar mitt kroppsspråk att jag vill vara ifred. Och då har de ändå aldrig hoppat upp i min vagn (mutter putter).

👎  Bensinmacks(?)reklamen med karln som lägger sig i, hänger efter kunden med sina hurtiga förmaningar: ”Glöm inte… Vänta inte för länge med..”

👎  Trosinläggreklam om “oväntade små droppar”(!), illustrerat av en tjej som fastnar med kjolen i hissdörren (I hate when that happens!) så att den åker upp (kjolen alltså) inför ögonen på en jättesnygg kille. I dessa lägen gäller det tydligen att ha koll på “oväntade små droppar”, bara så ni vet. (Själv känner jag varken igen ”oväntade” eller ”små”…)

👎  Pro(nånting) sades “motverka utbrott.” Intressant, tänkte jag som har häftigt humör.  Men det gällde finnar, alltså såna man får i ansiktet, inte argsinta helsingforsbor. 😉

När jag skriver ner detta tycker jag mig skönja ett genomgående tema för tummenner: käckhet och tjusighet. Jag är nog motsatsen till det.

Sidospår i tummen-nerreklamen:

SVTs fejkreklam (trailers som det heter ”på svenska”) lyckas få mig att lessna på en del program redan innan de sänts. Det verkar finnas för få trailers, så de upprepas till vanvett, ibland ända fram till en minut innan programmet startar. På det sättet höll jag på att missa ”Historieätarna” – och det hade ju varit synd. Inte kan det riktigt vara meningen heller.

Ett förslag: Lägg in riktig reklam, så kommer det åtminstone in lite stålar, istället för att förvirra med att visa början på ett program som INTE kommer nu, och ofta inte ens i den kanal man tittar på… 😦 Hur många gånger har jag inte bytt kanal för att något annat än det jag ville se verkade börja.

10 reaktioner på ”Tummen upponer för TV-reklam

 1. Det är därför jag sällan kollar tv utan kollar svtplay eller streamar serier och filmer. Jag är helt ointresserad av reklam. Däremot funderade jag över vad alla appar i mobilen gör. Igår ringde ”Tysken” som står i telefonboken som just ”tysken” och när jag minuten efter googlade via safari i mobilen kom den första reklamen upp ”Billiga båtresor till Tyskland” vet dom vilka jag pratar med??? :O

  Gilla

  1. Det kusliga är att dom gör visst det. Efter att jag kollat in jackor översköljs jag av jackreklam. Märkligare är iofs bilreklamen till en som inte ens har körkort, f a inte tala om yppiga damers erbjudanden om dejt. Den goda nyheten: Dom har alltså inte full koll. Än så länge (kan ju sin science fiction)…😱

   Gilla

 2. Jag tillhör den där typen som blir både arg och frustrerad av all reklam på bio, radio och tv. Använder mig därför mest av de reklamfria kanalerna. Om jag någon gång gör ett undantag slutar det med att jag ideligen zappar mellan en massa kanaler under reklamavbrotten för att slippa reklam.
  Kramis

  Gilla

  1. Nä, det som förvånade o roade mig var att jag märkte att jag faktiskt gillade en del. Ganska konstigt ju. Innan vi hade TV-reklam här minns jag att man i Tyskland visade ett ”reklamprogram” före nyheterna, alltså som på bio, inte insprängt i programmen. Så blev det ju inte sen.. 😦

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.