Om bär och människor

Plötsligt hittade vi ett körsbärsträd på tomten! 🙂 Det vi planterat verkar föra en tynande tillvaro: Vi ser  lite kart ibland, men inga mogna bär, troligen är fåglarna där före oss. Men det hitttills okända lilla trädet har smart nog gömt sig i syrenbuskarna. Tills det nu avslöjades av de mörkröda små bären, som definitivt inte var syren. Körsbären är små och inte så söta, men goda.

De röda vinbären tog tyvärr slut för ett antal år sen. Förutom de svarta vinbär som “alltid” funnits där och som jag inte tål så bra, har vi numera bara vilda bär: smultron och ett växande antal hallonbuskar, med (inte helt vegetariska… 😉 ) bär av olika modesjang.

Hur kommer det sig att odlade smultron och hallon aldrig verkar bli lika goda som de vilda?  Liksom förädlade  rosor kan de bli både större och vackrare, men doften och smaken verkar vara knepigare att få till.

Det känns nästan som ett filosofiskt spörsmål: Gäller detsamma människan? Det yttre, utseende och uppförande, går nog att få till på olika konstlade sätt.

Men människans “essens”, det är knepigare.

7 reaktioner på ”Om bär och människor

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.