”Varför spärrade ingen av?” Om hur olika vi tänker.

Läste om en (vuxen) uppsalabo som såg att Centralstationen var översvämmad, och omedelbart åkte dit. Hela familjen hängde med. Inte för att hjälpa till, utan för att – bada.

I tidningen berättar hon:

”Jag blev förvånad över att det inte var avspärrat när vi kom dit.” Och: ”Vi hade hört talas om att det kunde finnas en risk för farlig elektricitet, men kontrollerade att rulltrapporna var avstängda och sådär. Sedan befann det ju sig andra människor i vattnet.”

En ordningsvakt kom förbi, och uppsalabon räknade med han skulle be dem lämna platsen. Men: ”Han tittade bara på oss en stund men sa ingenting.”

Han kanske saknade ord? Det skulle jag ha gjort.

När man gör en sån ”kul grej” hamnar man i tidningen. Åtminstone på nätet hade SvD stor bild på förstasidan och lovade under den alarmerande rubriken Badade på station trots risk: ”Varför spärrade ingen av?” att visa ”unika bilder från händelsen”. Och badaren fick rekordmånga vänförfrågningar.

Tråkig som jag är undrar jag vad som hänt om vattnet HADE varit strömförande. Förutom att hon skadats eller dödats hade hon förstås hamnat i tidningen då också. Men vems hade felet varit?

”Dom” som inte spärrat av, förstås! Eget ansvar, någon?

Jag är en gammal mänska som uppskattar mycket av den nutida lekfullheten. Men ibland känns det inte riktigt bra…

Visst är jag jättetråkig??? Det bjuder jag på.  😜 

11 reaktioner på ””Varför spärrade ingen av?” Om hur olika vi tänker.

     1. Ja, det gjorde alla turister som tyckte det var mäktigt. Sedan fattade jag att det är sorgligt att det lite översvämningar där och det beror mycket på att man häller stekolja i dagbrunnarna så att dom inte fungerar

      Gilla

 1. Hade något hänt gissar jag att de genast krävt en ambulans (och hade det inträffat i USA hade väl badgästerna stämt staden också…) Folk får gärna vara äventyrare för min del, men de får själva sopa upp resterna, tack! Åtminstone när de gör uppenbart korkade saker. Ja, jag är gammal och tråkig.

  Gilla

 2. Att vara först att ge mig ut i vattnet, nej, det skulle jag inte. Men om andra gjort det före mig… så kanske…

  Sedan förundras jag ibland över all kritik som framförs när något väldigt udda som aldrig hänt i mannaminne. Jag förundras då över folk som kritiserar och är arga för att inga planeringar finns för just en sådan händelse! Jag tänker närmast på tsunamin i Asien 2004. Jag har svårt att tycka att det självklart skulle funnits en plan för en sådan första-gångs-kris. Hur ska man veta?

  Tillbaka till vattnet i tunneln… hade jag vetat att det kunde varit strömförande hade jag givetvis inte gått i, men frågan är om en sådan tanke dykt upp i mitt huvud? Tror inte mina kunskaper hade nått dit…

  Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.