Nördarnas nät

Man kan hitta sitt livs kärlek på nätet – det gjorde jag. Redan för 17 år sen – vi var trendsetters! 🙂

Nördar var vi också, hade båda jobbat med webb, på lite olika sätt. Det var så vi hamnade på dejtingsajten. Och nu sitter vi här med våra datorer, som barnbarnet överseende säger, och läser och skriver om precis vad vi vill. (Ja, vi gör annat också, men…) 

På nätet hittar soffpotatisen  i det närmaste obegränsade möjligheter att snöa in på olika saker.  

Insnöad på:
1. Övergivna miljöer

Nyss läste jag – igen – om den övergivna spökstationen Kymlinge, som jag ofta åker förbi.

För åka förbi är just vad man bör  – om man är levande… Vid Kymlinge station stannar bara de dödas tåg, Silverpilen.  TADAM!

Stockholmsmyten: De dödas tåg spökar i tunnelbanan

Skogen vid Kymlinge(?)…

Det ryktas att Silverpilen bara syns nattetid, när de andra tågen slutat gå. Och att man bör passa sig för att kliva på någon av de silvriga vagnarna. Det sägs att om man går ombord på det tåget så kommer man aldrig tillbaka. Slutstationen är Kymlinge station, där alla döda klev av och gick in i dödsriket.

Myten byggs ut alltmera – efter en tur med Silverpilen sägs en kvinna antingen ha hittats död i skogen eller hittats på stationen – vid liv, men aldrig mera sig själv…

MOHAHA! 😈

I artikeln hittade jag en facebooksida där jag får utlopp för min fascination för övergivna miljöer. (Lat och feg och med cell- och höjdskräck kan jag ju inte besöka dem personligen…) En med-nörd(?) har samlat massor med bilder och tillhörande historier, och får kommentarer från besökarna. Bland mycket annat har han fotograferat gamla övergivna gårdar och kollat deras historia: Vem bodde där senast? Hur gick det för dem? Jag snöar in direkt! 🙂

Insnöad på:
2. Film!

Jag älskar ju berättelser, bland annat på film. I brist på bröd får man äta limpa, så jag har (till min mans förtvivlan) kört igenom ett antal amerikanska deckare, som är det som oftast erbjuds kvällstid. (På nätterna visas ibland “riktiga filmer” – har aldrig begripit varför. )

Tills jag hittade Netflix! Nu sitter jag här så förnöjd och tittar på sånt jag vill se, antingen  tillsammans med maken, eller ensam på sånt som bara roar mig. Vi får sitta lite nära varann, men det gör vi ju gärna. 🙂   Jag kan titta igen för att se om jag får ihop det hela, eftersom jag speciellt gillar filmer och böcker som vrider och vänder på verkligheten. Då kan den sista “twisten” ibland lämna mig med gapande mun.

Men då går jag till www.imdb.com och läser mera. Allra intressantast där är  diskussionerna, där inbitna, kunniga filmnördar & Co frågar och svarar.

Det blir ett helt annat sätt att titta på film och diverse serier av många (väldigt) olika slag.

Insnöad på:
3. Lägenheter!

Egentligen begriper jag inte varför jag tycker det är så kul att titta på Hemnet. Jag tänker ju inte flytta, och är inte speciellt intresserad av att följa hur värdet på lägenheten ändras – speciellt som jag ändå inte tänker flytta…

Redan på gamla Bovisions tid var jag fast, men då sökte jag i och för sig  lägenhet.

På den tiden delade jag modem med sonen och fick ibland vänta evighetslänge på att få upp en presentation med BILDER! Då blir man inte glad när det som fördröjt visningen är en teckning på en röd stuga med en flagga SOM VIFTAR – avancerat på den tiden… Men inte så intressant för läsaren. Gillar inte när webbarna leker – men det är en annan historia.

En gång hade jag verkligt stor nytta av Hemnet. Vi skulle byta lägenhet och jag insåg att planlösningen är nästan obegripligt viktig för mig: Jag vill ha en matplats i anslutning till både köket och rummet, men INTE med utsikt över diskbänken. (Så prydlig är vår diskbänk aldrig, speciellt inte när vi ska äta. 🙂 ) Såna lägenheter fanns inte i det område där vi ville fortsätta att bo. Och jag ville varken ge upp det ena eller det andra önskemålet. Problem.

DÅ! Räddad av HEMNET! Där jag såg en ombyggnad någon gjort som fixade problemet.  Vi har nu gjort likadant – fast bättre! Tycker i alla fall vi. 🙂

Insnöad på:
4. Nätshopping!

I provrum blir det särskilt tydligt att jag inte riktigt ser ut som jag tror. Inte vet jag vilka affärer jag vill gå i heller. Det blir bara “de vanliga”. Snål är jag också.

Dessutom vill jag vara ifred när jag letar, bojkottade Twilfit efter att en envis expedit – trots mitt TYDLIGA kroppsspråk! – hängde efter mig till provrummet (i butiken, endast åtskild av ett skynke) och hojtade: “Hur går det?” Skulle vi ha en högljudd konversation om min kropps tillkortakommanden – kanske bjuda in övriga kunder att delta? De hade ju redan hört henne.

Jag gick därifrån och kom aldrig tillbaks. De la ner strax efteråt. (Nä, jag tror INTE det berodde på mig, Inte bara.)

Men på nätet! Jag söker och sorterar på olika ledder – pris, rea, kategori, färg… Sparar en del förslag, sover på saken, går tillbaks … Precis som jag gör i levande livet också, fast med mindre besvär. Kollar vad jag ska ha det till, sätter ihop en lista, beställer. Provar sen hemma i lugn och ro, kollar om det passar till det jag redan har.

EN gång fick jag byta till (ännu) större (fransk) storlek, men annars passar t o m byxor bättre än i affären. Konstigt nog!

Insnöad på:
5. Blogging!

Jag har alltid gillat att skriva. Därför började jag småningom blogga. Från början tänkte jag skriva ner de spridda minnen som annars skulle dö ut med mig – eller mitt minne, vilket som tog slut först. 🙂 Sen blev det roligare och roligare att skriva precis när jag ville om precis vad jag ville. Småningom upptäckte jag att några läste också! Bonus!

Och jag hittade bloggar som var både intressanta och roliga och började kommentera. Det har blivit som den sortens samtal jag gillar allra mest – ibland seriöst och tankvärt, ibland “just for fun”! En sorts vänskap.

Skitkul! Och nyttigt för knoppen – ibland tycker jag mig höra jag hur det knakar…

Sammanfattningsvis: Eftersom jag försöker inse att jag är mycket äldre än jag begriper… känns det ganska tryggt att kunna göra så mycket även om jag skulle skrutta till mig. Så länge jag behåller rörelseförmågan i minst ett finger, synen på minst ett öga och viss hjärnverksamhet.

Och då är det ju bra att jag läst att det är nyttigt för hjärnan att blogga!  

5 reaktioner på ”Nördarnas nät

 1. Just det här med att du läser andras bloggar (och även hittar en tangenterna och formar en kommentar) är något som jag särskilt uppskattar hos dig! 🙂

  Gilla

   1. Visst finns det de som gärna söker bråk (*minns Roma med en rysning*) men det finns också massor av kakor som söker makor, dvs likasinnade.

    Gilla

    1. Det där gäller ju i alla sammanhang, slår det mig: När man tittar ytligt uppfattar man bara det högljudda. Går man inte djupare fastnar man där. Är det det som är fördomar?
     Va jag blev filosofisk så tidigt på morron!. 😉

     Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.