Indignationen som kom av sig

Just när jag skrivit om indignationsknarkandet kollade jag tidningen på nätet. Och stöter direkt på ett exempel. (Inga namn, eftersom det bara är ett exempel.)

Jag ser två lessna bilder av ett ansikte som (med betydligt gladare min) synts väldigt ofta i TV-rutan på sistone – så ofta faktiskt, att jag (elakt!) hinner tänka ”Guschelov för det!” när jag läser rubriken:

”NN slutar på SVT – efter alla år” , ingress: ”Står utan jobb. Berättar om vändningen i livet.”

För att läsa artikeln klickar man på länken ”NN: Nu har jag ingenting”.

Sen kämpar journalisten hela artikeln för att få den stackars mannen att säga nåt sånt som att han ingenting har, att verkligen vara just “stackars”. Men förgäves. Mannen verkar inte ens förstå vad man är ute efter.

Ändå hör man riktigt den sorgsna, ödesmättade bakgrundsmusiken när texten fortsätter:

”När beställningen av fjolårets säsong kom var ordern: Ta farväl.”  och “Sista avsnittet sågs av över en miljon.”

Men NN själv säger att det var fruktansvärt roligt med så många tittare, det blev som en liten final!  Och fortsätter:

“När man får en sådan här sak vet man att det här tar slut en dag. Jag gräver inte ned mig. Nu är det så här. Det har varit väldigt roligt och kreativt.”

Ny rubrik: “NN fick ingen motivering av SVT”.

Dramatisk fråga ”Är tv-karriären över?”

Odramatiskt svar: “Nej, det vet man inte. Jag ska göra små inhopp.”

Och på frågan om han fått någon motivering förklarar han pedagogiskt för journalisten:

“Det får du fråga dem om. Men bara för att man har ett program så kan man inte förvänta sig att det ska gå i evigheter. Det är helt sjukt. Livet måste gå vidare. Det kommer andra saker.”

Han tillägger att avskedet från SVT inte är negativt ur en ekonomisk synvinkel: TV-exponeringen kan tvärtom påverka karriären som musiker negativt: “Man syns så mycket i TV  att folk inte är på hugget att gå och titta på en.” (Ungefär som jag reagerade, alltså.)

Och så understryker han åter att han är tacksam för tiden på SVT.

“Jag är bara fruktansvärt tacksam och glad att jag fick göra de där åren. Och vem vet, det kanske händer igen.”

Det är nästan så jag önskar honom tillbaka. Bara för hans attityds skull.

Man får ändå vara tacksam över att tidningen inte bröt ut ett citat ovan: “Det är helt sjukt”, säger NN.”

Sånt har också hänt…☹

6 reaktioner på ”Indignationen som kom av sig

  1. Jag såg det idag och tänkte just att han lät väldigt positiv inför framtiden. Fel person att intervjua. Bättre att skriva om jordnötsallegikern som inte fick flyga till Thailand. Om jag var väldigt allergisk mot jordnötter skulle jag inte våga åka till Thailand alls. Det är ju jordnötter i allt! Som tur är så är jag bara allergisk mot hassel och valnötter.

    Gillad av 1 person

  2. Haha, jag läste också den artikeln (hade en sådan där dag då jag läste allt överallt). Helt underbart när någon uppför sig som en mogen vuxen istället för att få tonårsfnatt. 👍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.