Tacksam  för tips!

Jag fortsätter mina idoga försök att frälsa världen – dvs få fler att blogga. 🙂 I olika sammanhang träffar jag människor som är lika gamla som jag – en del t o m ÄNNU äldre (otroligt men sant!) och de har så mycket att berätta, av många olika slag. Åtminstone till dem som gillar att skriva säger jag att de borde börja blogga.

Just nu jobbar jag en del med ”Enskedebilder”, där åtminstone EN klasskompis och jag vill försöka samla minnen och bilder från vår barndoms Enskede, nu kollar vi om hembygdsföreningen är intresserad.

Och i veckan träffade jag min moster, som har ett antal fullskrivna skrivböcker som hon inte vet vad hon ska göra med, hur hon ska börja sortera etc. Och jag tjatar: blogga är perfekt då! Själv började jag ju för att (helt planlöst) spara de minnen som annars försvinner med mig. Sen dess växer bloggen organiskt.

På min refräng ”BLOGGA!” får jag olika reaktioner, alla tyvärr negativa:

 • Jag är så oteknisk.
  (😲 Och vad tror du jag är?)
 • Jätteskönt att slippa datorn nu när man inte jobbar längre.
  (Beror väl på hur man använder den?)
 • Nej, jag blir stressad av Facebook/Instagram, sociala media.
  (Me too.)

Och så märker jag att man associerar “blogg” med Blondinbella-wannabes – hollywoodsvall, plutmunsselfies, sminktips etc. Det hjälper inte att de ser fullständigt oglamorösa mig…  Inte heller hjälper det att jag erbjuder mig att hjälpa till.

Därför funderar jag på ett annat namn för blogg och bloggande, för att hjälpa människor att komma över tröskeln och våga testa. Något som inte låter tekniskt eller krävande, utan bara som ett enkelt sätt att berätta och samtala, ungefär som när man fikar ihop. För DET har ingen några problem med!

Hittills har jag inte kommit på nåt. Funderar vidare… 🤔

7 reaktioner på ”Tacksam  för tips!

 1. Minnesbank?

  Å andra sidan tror jag att man måste känna att det här är något för mig och börja utan övertalning. Så är det i det mesta, tycker jag. Var och en måste hitta sitt sätt, sin grej. Negativt? Jo 🙂

  Gilla

 2. Jag har inte upplevt något problem med begreppet Blogga men kanske är du som säger att ordet har fått en ny innebörd. Ordet är väl bildat från webb-logg om jag minns rätt.
  Jag har nog inget bra förslag tyvärr.

  Gilla

  1. Jo, minns när jag undrade vad webb-logg var o vad man skulle ha det till. Jag är ju så gammal att jag minns när min chef sa att vi skulle ha ”www”. Vad f-n har han nu hittat på? tänkte jag. Det var nittiotalet det. 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.